MEKATRON ROBOTİK PROJE GELİŞTİRME

Robotlar günümüz endüstrisinin, yüksek kalitede hassas üretim hedefini hayat geçirmedeki en önemli enstrumanlarından birisidir.

Endüstriyel robotlar kendi içinde alt sınıflara ayrılırken, üretim endüstrisinde başlıca en çok terçih edilenleri; Kartezyen Robotlar, Scara Robotlar, Delta Robotlar, 6 Eksen (Articulated) ve Kollobratif Robotlardır.

Mekatron Makina olarak, Günümüz sanayisinde Endüstri 4.0 dönüşümünün en etkin enstrumanı olan endüstriyel robotlar ‘dan müşterilerimizin proses ihtiyaçlarına en uygun olanı seçerek özgün robotik proje hizmetleri sunmaktayız.

Robotik Projeler

Pick & Place ve Paketleme

Pick and Place, üretim endüstrisinde hız, güvenlik ve hassasiyet gibi farklı nedenlerden biri veya hepsini birden gerektiği temel proseslerde en çok tercih edilen robotik proje türüdür. Bu proses tipinde taşınacak, aktarılacak ürünlerin ağırlığına, boyutuna ve komum hassiyetine bağlı olarak farklı tiplerde robotlar tercih edilmektedir.


Sac Büküm

Alışılagelmiş Caka Büküm istasyonlarında üretim süreci operatör eli ile yürütülmekte iken, endüstrideki artan üretim hedefleri ve zaman/maliyet oranları, insan eli ile yapılan bu işlerin robotlara devredilmesini zorunlu kılmıştır.

Yüksek adetlerde çok tekararlı yapılan bu tarz işlemlerde 6 Eksen Robot kullanımı, operatör performansından bağımsız olarak yüksek doğrulukta üretim planlamasına olanak sağlarken, operatör farklılıklarından kaynaklanacak standardizasyon problemlerinide sıfıra indirmekte ve işletme karlılık oranını üst seviyelere taşımaktadır.


Sealer Uygulamaları

Montaj endüstrisinde en önemli proseslerinden biri olan yapıştırma uygulamaları bir çok proseste olduğu gibi insan elinden robot kontrolüne devredilmektedir. Bu uygulama ile yapıştırma proseslerinin en büyük handikapı olan “kimyasalların insan sağlığına olan zararı” bertaraf edilirken aynı zamanda insan kaynaklı hataların, israfların önüne geçilerek çok daha hızlı ve hasas üretimleri daha uygun maliyetlere sağlamak mümkün olmaktadır.


Plasma

Montaj endüstrisinde en önemli proseslerinden biri olan yapıştırma uygulamalarında yapıştırıcı öncesi bir ön hazırlık olarak, geleneksel uygulamalarda yine bir operatör eliyle uygulama yüzeyi kimyasal kullanılarak temizlenirken en başta insan sağlığı olmak üzere akabinde standardizasyon, malzeme israfı, uygulama hızı gibi bir çok noktada kayıplar yaşanmaktaydı.

Günümüz son teknolojilerinden olan Plazma, yüsek enerjisinden gelen mikro düzeydeki aşındırma özelliği ile yapıştırma öncesi ürünlerde mükemmel bir temizlik sağlamaktadır. Bu temizlik kalitesi ve süreci okadar hızlıdırki , yapıştırma ve temizleme proseslerini bir birinden ayırmaya gerek kalmadan tek bir istasyonda plazma atışı yapılan yüzeye yapıştırıcı tatbiki mümkün olmaktadır.


Primer

Başta otomativ endüstrisi olmak üzere yoğun dış ortam koşullarına dayanıklı ürünlerin yapıştırma proseslerinde kullanılmakta olan bir nevi yapıştırıcının astarı görevini görmekte olan Primer insan eliyle uygulanması hem tehlikeli hem de her ürüne eşit oranda uygulanması zaruri fakat pratikte çok mümkün olamayan bir prosestir. Bu sebeple endüstrinin ihtiyacı olan bu tam otomatik sistemi ülkemizde ilk ve tek olarak hayata geçiren yerli firmayız.


Lazer Kaynak

Büyük ölçüde operatör kabiliyetine bağlı olarak yürütülen Paslanmaz, Aluminyum gibi hassas malzeme kaynak işlemleri sınırlı sayıda nitelikli insan kaynağı sebebi ile seri üretimde ciddi riskler barındırmaktadır. Üretim endüstsrisinin her geçen gün daha fazla işi daha hızlı ve sorunsuz üretme gereksinimlerinden dolayı kayan proseside Endüstri 4.0 yolunda robotikleşme konusunda evrimini tamamladı. 0.2-0.5 mm gibi çok ince malzemlerin kaynak işlemleri insan elinden tam otomatik çalışan kaynak istasyonlarına aktarıldı.